Hoe weet ik of mijn woning geschikt is voor spouwmuurisolatie?
Wanneer uw woning gebouwd is tussen 1930 en 1975, dan is er een grote kans dat u spouwmuurisolatie kunt laten uitvoeren. Woningen ouder dan 1930 hebben vaak geen spouwmuur. Woningen na 1975 hebben vaak een spouwmuur die al geïsoleerd is. Toch kan het zo zijn dat deze isolatie is verouderd of niet voldoende oplevert, hiervoor bieden wij een nieuwe en sterk verbeterde oplossing, namelijk: EnveriFoam®XD. Dit is een speciaal nieuw ontwikkeld open-cellig UF-hardschuim dat op de locatie bij uw woning gemaakt wordt.. EnveriFoam®XD  maakt gebruik van lucht en niet van Cfk’s of andere chemische stoffen om op te schuimen. Het plakt en zwelt niet na het aanbrengen. Het is zeer dampdoorlatend, ademend en waterafstotend. EnveriFoam®XD is de 3de generatie UF schuim van EnveriFoam® en is t.o.v. de vorige generaties vormvaster, stabieler en geurarmer.
Hoe weet ik of mijn woning geschikt is voor vloer- of bodemisolatie?
Het is bij vloer- en bodemisolatie van belang dat uw woning een kruipruimte heeft die toegankelijk is. Voor vloerisolatie moet de kruipruimte minimaal 50 cm diep zijn, voor bodemisolatie is dat 30 cm.
Hoelang duren de isolatiewerkzaamheden?
Bijna altijd is de isolatie binnen een halve of hele dag uitgevoerd. Geen grote verbouwing, geen rommel, niet lang wachten tot het klaar is. Binnen een dag kunt u genieten van meer wooncomfort en een lager wordende energierekening!
Zijn EnveriOpen® en EnveriClosed® veilig te gebruiken?
EnveriOpen® en EnveriClosed® zijn afgeleide PUR producten met als grootste voordeel dat deze water geblazen zijn. EnveriOpen® en EnveriClosed® zijn zeer veilig; er komen geen CFK’s, HFK’s of andere schadelijke blaasmiddelen vrij, mits het op de juiste manier wordt aangebracht. Lees hier meer over de veiligheid van PURschuim. http://www.gespotenpurschuim.nl/veelgestelde-vragen/
Is water in de kruipruimte nadelig voor mijn wooncomfort?
Het merendeel van de huizen in Nederland beschikt over een zogenaamde kruipruimte die onder het hele gebouw doorloopt. 
Als er permanent een laag water in uw kruipruimte blijft staan, is het belangrijk om te ontdekken waardoor er water staat. Dit kan namelijk te maken hebben met een hoge grondwaterspiegel, maar kan bijvoorbeeld ook veroorzaakt worden door lekkages. Mocht lekkage de oorzaak zijn dan is het belangrijk om een oplossing te vinden. Waar u in ieder geval rekening mee moet houden is dat er hierdoor ook veel warmte verloren gaat. Het aanbrengen van bodemisolatie of het isoleren van de onderkant van de vloer kan een oplossing zijn. Hierdoor hoeft de verwarming minder hoog en bespaart u op de energierekening.
Is woningisolatie duur?
Woningisolatie is een relatief lage investering. Neem bijvoorbeeld spouwmuurisolatie; met een investering van gemiddeld €1350,- gaat u jaarlijks €400,- euro besparen! Wanneer we kijken naar alle voordelen die u gaat merken in uw wooncomfort en energierekening, dan valt de prijs voor woningisolatie eigenlijk wel mee.
Krijg ik vochtproblemen wanneer ik spouwmuurisolatie laat uitvoeren?
Vochtproblemen treden niet op wanneer er goed geventileerd wordt. Ventileren is minstens zo belangrijk als isoleren. Door uw huis goed te ventileren kan vuile lucht naar buiten en schone lucht naar binnen. http://takkenkamp-isolatie.brandpepperwerkt.nl/ventileert-huis-voldoende/
Mijn woning is geschilderd, kan ik nog steeds de spouwmuren laten isoleren?
Wanneer de muurverf 100% damp open is, kan de spouwmuur nog steeds geïsoleerd worden. Het is belangrijk dat de verflagen damp open zijn, anders kunnen er beschadigingen ontstaan aan de toplaag van de buitengevel.
Moet ik uit mijn woning wanneer de isolatiewerkzaamheden plaatsvinden?
In de meeste gevallen kunt u gewoon in uw woning blijven wanneer men bezig is. Bij het aanbrengen van EnveriOpen® en EnveriClosed® wordt geadviseerd om uw woning tijdens en tot 2 uur na het aanbrengen te verlaten. Door de woning tijdelijk te verlaten, wordt ieder mogelijk contact met stoffen die incidenteel in de leefruimtes zouden kunnen vrijkomen tijdens het aanbrengen van de isolatie uitgesloten. Het risico wordt hierdoor van verwaarloosbaar naar nul teruggebracht. https://www.carsondunlop.com/inspection/blog/urea-formaldehyde-foam-insulation/
Waar zitten de EnveriLine® verwerkers in Nederland en Europa?
Wij hebben alleen de meest professionele verwerkers geselecteerd om toe te treden tot het premium netwerk. Kwaliteit, veiligheid, de beste producten en uiterst professionele medewerkers. De hele keten is dan ook IKOBBKB gecertificeerd. 
Wat is de terugverdientijd van mijn investering in isolatie?
Bij een gemiddelde eengezinswoning ziet de terugverdientijd van uw investering er als volgt uit:
• Dak: 6 jaar
• Spouwmuur: 3 jaar
• Vloer: 5 jaar
• Bodem: 7 jaar
Wat kost gemiddeld het isoleren van een woning?
Bij een gemiddelde eengezinswoning ziet de investering in isolatie er als volgt uit:
• Dak: €3150
• Spouwmuur: €1350
• Vloer: €1200
• Bodem: €1150
De bedragen zijn natuurlijk erg afhankelijk van het aantal vierkante meters en het type woning. Wij vinden maatwerk heel belangrijk. Daarom komen we het liefst bij u langs om de juiste oplossing met een scherpe prijs aan te bieden.
Welke materialen worden er in de EnveriLine® gebruikt?
EnveriLine® gebruikt verschillende materialen voor de diverse manieren van isoleren. Voor spouwmuurisolatie hebben wij weer andere materialen dan voor vloerisolatie bijvoorbeeld. Maar in de regel is het veelal foam, wol of parel. Wilt u meer technische informatie over onze materialen? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies!
Zijn jullie gecertificeerd in wat jullie doen?
Alle producten zijn IKOB/BKB gecertificeerd volgens de bijbehorende BRL (beoordelingsrichtlijn) en mogen dus worden toegepast volgens het bouwbesluit. Verder zijn alle bedrijven ook gecertificeerd en passen ze de materialen toe volgens de uitvoeringsrichtlijn. Onze verwerkers worden iedere 1500 M2 getoetst op de verwerkingsplaats en worden dan op bijna 40 punten beoordeeld om zo de kwaliteit hoog te houden.